CULTURA » Idei


BACK

 • cuprins - index de numere - posta redactiei pe Internet
 • Hitecha, my love

  Cristian Tudor POPESCU

  Traim vremuri de extraordinar avant al stiintei si tehnicii. Interactiunea om-tehnologie capata noi valente. O thailandeza s-a prezentat la doctor cu un telemobil Nokia bagat in popou. Obiectul, miniaturizat si supraperformant, ajunsese adanc in intestinul gros cu ocazia unei partide de sex dezlantuite. Indivizii mai primitivi se pot gandi la utilizarea modului de alerta prin vibratii al telefonului pentru producerea de placeri locale, rafinatii isi imagineaza insa senzatiile zguduitoare, spasmele ucigator de dulci pe care le poate trezi un te iubesc" soptit nu langa urechea sau buzele iubitei, ci direct in rect, gratie serviciilor prompte, la orice ora din zi si din noapte, Connex sau Dialog. Ce puternica incarcatura afectiva, ce manunchi de apropouri ametitoare va insemna un telemobil cadou de ziua ei!

  E de mirare cum de nu s-a dezvoltat pana acum o video-industrie erotica bazata pe microcamere de luat vederi. Ele sunt folosite doar in explorari de medicina interna, inca nu s-a gandit nimeni cat de excitanta ar putea fi imaginea ovarelor sau trompelor unei gagici, ar face mult mai multa valva decat vulva. O viziune interna, tridimensionala, color, a vaginului Pamelei Anderson pe coperta Playboy, sau ma rog, Plai cu boi. Pasul urmator - sa gandim dinamic, multiplex. O camera-pastila in varful prezervativului, care sa ofere, in timpul amorului, imagini ale pulsatiilor interne feminine accesabile cu #69 pe ecranul telefonului mobil. Exista si persoane delicate, care adora iubirea romantica - pentru ele, Philips va livra imagini tomografice ale cordului iubitei/iubitului batand in timp real.

  Potentialitati remarcabile mi se pare ca poseda si mausul computerului. Parca vaz, ca pe-o icoana, trupurile amantilor ce se privesc pe display in vreme ce isi plimba cate un maus prin zonele erogene, clicaind la punctul sensibil - real double mouse love standard IBM. In lirica viitorului apropiat va face epoca distihul Lasa-ma sa-ti urc/ Mausul pe sfarc", pulverizand in fine dezgustatorul loc comun Lasand prada gurii mele ale tale buze dulci". Sunt si clapetari conservatori care nu accepta mausul, pentru ei tastatura e sfanta - isi pun partenera cu fundul pe ea si privesc fascinati, peste umarul femeii, sirurile alfanumerice care zvacnesc ritmic pe ecran.

  Pot sa inteleg cate ceva din toate acestea, deoarece si mie imi place hitecha, noua tehnologie. Ma simt bine in camere cu taste si ecrane, imi place ropotul clapelor, ca ploaia, vara, pe acoperisuri batrane, imi place stralucirea rece a displayului, mai ales cand langa el se afla o scrumiera plina cu chistoace sau niste coji de salam, mi se pare minunat curcubeul de difractie pe luciul compact discului, privesc totdeauna cu un sentiment straniu iesirea foii din imprimanta ca un mesaj de pe alt taram.

  Imi plac liniile pure si nobile ale monitorului pus pe un soclu gat de lebada.

  Un singur neajuns: nu stiu de ce, pe masura ce hitecha se face tot mai frumoasa, oamenii atasati ei mi se par tot mai urati.


  Copyright S.C. ADEVARUL S.A., Piata Presei Libere 1, Bucuresti, Romania - All rights reserved


  BACK